Den hurtige guide til at lave en hjemmeside

Den hurtige guide til at lave en hjemmeside

Internettet er fyldt med ufattelig lange guides til, hvordan man laver en hjemmeside. Det er de færreste, der gider at læse dem. Derfor har vi her i vores guide prøvet at koge det ned til et minimum og har samlet de skridt, som du skal igennem. Det er ikke så meget en step-by-step guide. Vi beskriver dog processen i kronologisk rækkefølge. Vi håber, du vil læse med.

Køb domæne og webhotel

Første skridt er, at du skal købe dig et domæne og et webhotel. Du kan købe begge ting samme steder. Når du har købt dit domæne, vil det dog ikke virke med det samme. Du skal nemlig først bekræfte, at du er ejeren af det. Dette gøres på DK-hostmasters hjemmeside. Efterfølgende kan der gå op til 24 timer, før dit domæne peger på dit webhotel. Der er mange udbydere af webhoteller i Danmark, og derfor skal du holde tungen lige i munden, når du skal vælge din udbydere. Kig på oppetider, trafikmængder og selvfølgelig prisen. Så kan du ikke gå helt galt i byen med dit valg. I øvrigt vil du modtage alt vigtig information omkring aktivering af domænet, når du har købt det. Sammenlign webhoteller på findhosting.dk/webhotel

Vælg et CMS system

Næste skridt handler om at vælge et system til din hjemmeside. De fleste nybegyndere vælger WordPress, hvilket er et ganske fornuftigt CMS-system. Det er nemt, og der findes et væld af gode udviklere, som kan komme dig til undsætning, hvis du skulle få brug for det. Mange vælger også at gå med systemer som Weebly eller Lix. Det kan også være gode systemer, hvis du ikke er så teknisk anlagt. Her vil du dog ofte skulle betale penge for at have dit eget domæne, hvor WordPress er ganske gratis. Skal du have en webshop, så bør du vælge et system målrettet netop netbutikker. Her kan du blandt andet gå med Shopify, Prestashop eller Magento.

Design og indhold

Nu skulle du gerne have installeret dit CMS-system på dit domæne. Nu skal din hjemmeside designes, og der skal produceres indhold. Du skal beskrive dig selv og dine ydelser, og der skal nogle gode billeder ind, som skaber blikfang. Video er det nye, så derfor bør du også overveje, om du ikke kan implementere nogle infovideoer på dit website. Når du skal designe din hjemmeside kan du ved langt de fleste CMS-systemer købe temaer. Et tema er en designskabelon, hvor du kan fylde dit eget indhold ind. Det gør, at du uden kendskab til kodning, kan lave en flot og præsentabel hjemmeside.

Når du har læst denne artikel, skulle du gerne sidde tilbage med den følelse, at det slet ikke er så svært igen at lave en hjemmeside.

Skriv et svar